Prijava
Prijava
Profil pri mömaxu že imam
Pozabljeno geslo?
Računa pri mömaxu še nimam Registriraj se zdaj
E-novice Poslovne enote

Kje lahko najdem navodilo za montažo?


Navodila za montažo najdete na spletni strani posameznega izdelka pod rubriko »storitev«. V kolikor navodil tam ne boste našli vas prosimo, da nam pošljete sporočilo na shop@moemax.si in navodilo vam bomo posredovali preko elektronske pošte.

 

Tu si lahko preberete tudi nekaj splošnih napotkov za montažo izdelkov:

 

Pomoč pri montaži

Nasvet: Različnih paketov nikoli ne razpakirajte istočasno, saj se vsebina različnih paketov med seboj lahko hitro pomeša. Priporočamo, da vedno odpirate paket za paketom in posamezen kos pohištva sestavite skladno z navodili za montažo. Škatle in pripadajočo paketno embalažo zavrzite šele takrat, ko je vse v celoti sestavljeno, saj boste tako preprečili, da bi pomotoma zavrgli kaj pomembnega, kot so recimo majhni leseni deli ali okovje.

 

1) Vrata moje omare se ne ujemajo.

Večdelne omare in komode imajo različno ukrivljene tečaje in vratne spone. Prosimo preverite, če ste ustrezno namestili vratne spone in tečaje. Z vodno tehtnico preverite, če omara stoji ravno in jo po potrebi podložite. Spone nastavite v skladu z navodili za montažo.

 

2) Pri moji komodi je med korpusom in zgornjim delom vrat reža, spodnji del pa sega preko roba.

Na prvi pogled so izvrtine na obeh straneh vrat na enaki razdalji, vendar pa temu ni vedno tako. Pogosto so vzrok za nastanek rež minimalne razlike, zato vrata enostavno obrnite.

 

3) Lakirana površina izdelka ima praske, mehurčke ali je drugačne barve kot v trgovini ali kot je bilo naročeno.

Večina lakiranih in sijočih površin ima čez lak nalepljeno zaščitno folijo. Te folije na prvi pogled pogosto ni mogoče opaziti – prosimo vas, da folijo previdno odstranite.

 

4) Ko odprem vrata, se moja komoda maje.

Veliko komod in omar ima varovalo pred prevrnitvijo, ki ga namestite tako, kot je opisano v navodilih za montažo. Omare se morajo iz varnostnih razlogov vedno pritrditi na steno. Z vodno tehtnico preverite, ali komoda stoji naravnost in jo po potrebi podložite.

 

5) Drsna vrata moje omare se snemajo.

a) Preverite, ali je varnostno okovje drsnih vrat (z drsnimi ležaji) pravilno vstavljeno v vodilo.

b) Preverite, ali je lestev za pričvrstitev pritrjena na zgornjo ploščo omare, kot je navedeno v navodilih za montažo.

 

6) V mojem paketu manjka okovje.

Zavitki z okovjem so pogosto pritrjeni v embalažo iz stiroporja ali kartona. Večina dobaviteljev embalažo označi z napisom »zavoj z okovjem« ali »tukaj se nahaja okovje« ipd. Pri zofah se blazine pogosto nahajajo v predalu za shranjevanje posteljnine, nogice pa so v večini primerov na spodnji strani. Okovje omar za oblačila je najpogosteje prilepljeno na notranjo stran podnožja. Okovje se pogosto nahaja tudi v pripadajočih predalih, pri transportu pa se lahko zgodi, da okovje pade za predal.

 

7) V mojem paketu so različne police.

Omare za oblačila imajo pogosto police brez zaponke, ki poskrbijo za stabilnost in morajo biti nameščene v skladu z navodili za montažo.

 

8) Predali se ne odpirajo pravilno.

Prosimo preverite navodila za montažo vodil, da niste pomotoma zamenjali levega in desnega vodila. Glede na navodila natančno preglejte tudi položaj odprtin za pričvrstitev.

 

9) Blažilci vrat ne delujejo pravilno.

Prosimo preverite, ali je vaše blažilce za vrata glede na navodila za montažo možno nastaviti in jih v tem primeru po potrebi ustrezno naravnajte.


Več o storitvah
Potrebujete našo pomoč?
V primeru vprašanj se lahko obrnete tudi na naš center za pomoč strankam na telefonski številki 080 88 76. Da se izognete čakanju na prostega svetovalca preko telefona, vam predlagamo, da izpolnite spodnji kontaktni obrazec. Po obravnavi vašega vprašanja boste iz našega centra za pomoč strankam prejeli povratni klic.