Prijava
Prijava
Profil pri mömaxu že imam
Pozabljeno geslo?
Računa pri mömaxu še nimam Registriraj se zdaj
E-novice Poslovne enote

Hygge božič

Božič je pravljičen čas. Le kdo lahko ostane ravnodušen ob pogledu na utripajoče lučke in bleščeče okraske, ob vonju sveže pečenih piškotov in ob čarobnih trenutkih v krogu svojih najdražjih? Prijetne občutke v času božiča lahko preprosto opišemo tudi kot – »hygge«. Beseda hygge prihaja iz danščine in pomeni trenutke udobja in zadovoljstva. Vse, kar nas navdaja s prijetnimi občutki, lahko torej povzamemo s pojmom hygge.

Hygge je tako vse od skodelice toplega čaja na mrzel zimski večer pa do druženja s tistimi, ki jih imamo radi. Da bi v svojem domu pričarali božično hygge vzdušje, ni potrebno veliko. Praznični venček tu, puhasta blazina tam – in že smo pripravljeni na praznične dni! Odkrijte mömax »Hygge božič« in spremenite svoj dom v praznik čarobnosti in topline, ki bo očaral tako vas kot tudi vaše goste.

hotspot-4771949
Pojedina v Hygge slogu

Jedilnica

V času praznikov je jedilnica prostor, kjer se zbere celotna družina. Miza se šibi pod izbranimi prazničnimi dobrotami, iz kuhinje pridiši sveže pečena potica in obdani smo z ljudmi, ki jih imamo najraje. Za pravo božično vzdušje ne pozabite na praznično okrasitev mize. Hygge slog boste najlažje pričarali, če se odločite za tople barvne kombinacije. Vedno aktualno božično rdečo tako dopolnite z namiznim prtom s črtastim vzorcem ali ali jedilnim priborom v beli barvi. Za popolno hygge barvno paleto dodajte praznično dekoracijo iz naravnih materialov in božična pojedina se lahko prične. Pa dober tek!

teaser_1019_hygge-christmas_esszimmer

hotspot-4771345
Dansko udobje pri vas doma

Dnevna soba

Dnevna soba je središče prazničnega dogajanja. Prav zato ji pri okraševanju svojega doma običajno namenimo največ pozornosti. Praznično vzdušje hitro pričaramo že z nekaj božičnimi okraski, svečami in okrasnimi lučkami. Za udobje ob gledanju božičnih filmov bo poskrbela mehka odeja, ki jo lahko kombiniramo z blazinami v božičnem stilu. Praznike pa si seveda težko predstavljamo brez božičnega drevesa, ki ga najpogosteje postavimo prav v dnevno sobo. Hmm, le kaj vas bo letos čakalo pod smrečico?
teaser_1019_hygge-christmas_wohnzimmer

hotspot-4772804
V prijetnem pričakovanju praznikov

Spalnica

Da, tudi v spalnici je mogoče čisto enostavno pričarati božično hygge vzdušje. Da vam bo v dolgih zimskih nočeh čim topleje, posteljo opremite s puhastimi blazinami in udobnimi odejami. Dodajte mehko posteljnino z božičnim karo vzorcem v skandinavskih barvah, kot so rdeča, bela in siva. Za popoln praznični ambient sobo okrasite s svečkami in božičnimi venčki. Ob tem pa ne pozabite, da je okraševanje namenjeno vam in uživanju ob prijetnemu pričakovanju praznikov. Le dajte si duška!

teaser_1019_hygge-christmas_schlafzimmer

Vsi izdelki na enem mestu