Prijava
Prijava
Profil pri mömaxu že imam
Pozabljeno geslo?
Računa pri mömaxu še nimam Registriraj se zdaj
E-novice Poslovne enote

Mozaik pastelov

V svet notranjega oblikovanja se vrača dekorativni trend iz 70. let – terrazzo. Gre za umetni kamen, izdelan iz cementnega veziva in kamnitih, kovinskih ali steklenih delcev. Včasih se je terrazzo uporabljal predvsem kot talna ali stenska obloga, danes pa je ta vzorec priljubljena izbira tudi za pohištvo in dodatke za dom.

Sodobna različica terrazza je nekoliko drznejša od tiste, ki se je spomnimo iz časov socializma. Prevladujejo pastelni odtenki, kot so siva, nežno roza in svetlo modra. Zaradi svoje značilne teksture je terrazzo še posebej čudovit v kombinaciji z minimalistično oblikovanim pohištvom, pastelna barvna paleta pa se bo dobro ujela z dekorativnimi dodatki v bakreni barvi.

hotspot-4851709
terrazzo_1
Vse je v detajlih

Jedilnica

Nežni pasteli bodo poskrbeli za prijetno vzdušje v vaši jedilnici. Pastelne barve se ne podajo lepo le k pohištvu v nevtralni beli barvi, temveč so videti čudovito tudi v kombinaciji z namiznimi dodatki iz lesa ali plute. Detajli s terrazzo vzorcem, kot so na primer pladnji, krožniki ali skodelice, pa bodo na jedilno mizo vnesli teksturo in razbili enoličnost enobarvnih kosov.

hotspot-4851300
terrazzo_2
Za prijetno bivanje

Dnevna soba

Doma večino časa običajno preživimo v dnevni sobi, zato je pomembno, da je ta urejena in se v njej počutimo udobno. Harmonični dnevni prostor boste najlažje ustvarili tako, da pohištvo enostavnejših linij kombinirate z opaznejšimi dodatki, kot so zanimive dekorativne blazine ali unikatne luči. Tudi sem se bo lepo podal terrazzo vzorec. Še nasvet: nikar ne pozabite na preprogo. Z veliko preprogo bo dnevna soba takoj videti bolj udobna.

hotspot-4851716
terrazzo_3
Pastelne sanje

Spalnica

Pastelne barve so še posebej primerne za spalnico. Ker delujejo pomirjujoče, ugodno vplivajo na naše razpoloženje in pripomorejo k bolj kvalitetnemu spancu. Zakaj ne bi pastelnih tonov tudi v spalnici kombinirali s terrazzo vzorcem? Vašo spalnico lahko tako hitro popestrite že s terrazzo posteljnino, blazinami ali svetilko.

teaser_1219_terrazzo_schlafen_2
teaser_1219_terrazzo_schlafen_3
teaser_1219_terrazzo_schlafen_4

Vsi izdelki: