Prijava
Prijava
Profil pri mömaxu že imam
Pozabljeno geslo?
Računa pri mömaxu še nimam Registriraj se zdaj
E-novice Poslovne enote

Tropska vročica

Če tudi vi že nestrpno čakate vroče poletje, potem ste prišli na pravo mesto. V ospredju naših letošnjih pomladnih trendov je namreč unikaten stil tropske vročice. Zanj so značilni vzorci pragozda, močne barve, pohištvo iz naravnih materialov, sobne rastline in dekoracija, ki bo v vaš dom vnesla živahnost tropov ter ga spremenila v tropski raj.

Za navdušence nad tem drznim, a hkrati elegantnim stilom opremljanja smo pripravili nekaj predlogov, kako pridih tropske vročice enostavno vnesti tudi v vaš dom.

hotspot-4861412
tropska-vrocica-jedilnica
Kot v tropskem raju

Jedilnica

Kaj pravite na tropsko dekoracijo jedilnice? Elegantno tropsko vzdušje boste najlažje pričarali z nekaj sobnimi rastlinami. Pogled na zelenje vas bo sprostil in tako pozitivno vplival na vaše počutje, sobne lončnice pa bodo hkrati služile tudi kot čudovita dekoracija. Če vam vzgoja lončnic ne gre najbolje od rok, si lahko omislite umetne sobne rastline. Učinek bo podoben kot pri pravih, vam pa bo prihranjena skrb za zalivanje in nego.

K tropskemu stilu se lepo poda tudi pohištvo v industrijskem stilu. Leseno jedilno mizo lahko tako čudovito dopolnimo z industrijskimi stoli iz kovine. Poleg poudarkov v črni barvi so za tropski stil značilni intenzivni barvni odtenki, kot so smaragdno zelena, temno roza in limonasto rumena barva. Dodatki za dom v teh močnih barvah bodo vašo jedilnico poživili in še tako dolgočasen prostor spremenili v razkošen ambient.

hotspot-4860860
tropska-vrocica-dnevna
Drzni poudarki

Dnevna soba

Limonasto rumena ni le barva, ki pritegne pogled, temveč bo v vaši dnevni sobi ustvarila topel in udoben ambient. Vseeno pa tudi pri tem stilu velja, da z močnimi barvami ne gre pretiravati. Vse je v detajlih – večji kosi pohištva naj bodo bolj umirjenih barv, intenzivne odtenke pa si privoščite pri dodatkih za dom, kot so okrasne blazine, pregrinjala in zavese.

Elegantno vzdušje tropov lahko v dnevno sobo preprosto vnesete tudi z izbiro grafik in fotografij s tropskimi motivi, kot so palme ali listi bananovca. Drobni detajli v tropskem stilu bodo vaš dnevni prostor zaokrožili in mu dali poseben eksotični pečat.

hotspot-4861456
tropska-vrocica-spalnica
Zaspite pod palmami

Spalnica

Stil tropske vročice lahko povsem enostavno pričarate tudi v svoji spalnici. Posebej udobno vzdušje boste v spalnico vnesli s pohištvom in dodatki iz naravnih materialov, kot sta denimo postelja iz masivnega lesa ali preproga iz jute.

Pri izbiri dodatkov za spalnico se tudi tu ne omejujte le na umirjene barve, ampak se poigrajte z bolj živahnimi tropskimi odtenki. Seveda pa za harmoničen ambient ponovno upoštevajte pravilo: manj je več. Tropsko vročico raje pričarajte z dekorativnimi poudarki, na primer z živahno posteljnino, drzno tapeto s tropskim vzorcem ali zanimivo svetilko.

teaser_1219_monkey_alle_2
teaser_1219_monkey_schlafen_1
teaser_1219_monkey_alle_1

Vsi izdelki: