Prijava
Prijava
Profil pri mömaxu že imam
Pozabljeno geslo?
Računa pri mömaxu še nimam Registriraj se zdaj
E-novice Poslovne enote

Tekstil za spalnice

Prešita odeja in vzglavnik mömax

Prešite odeje

Ste bolj zmrzljivi? Ali pa vam je med spanjem pogosto vroče? Od toplih zimskih do lahkotnih poletnih odej – v mömaxu lahko izbirate med prešitimi odejami iz različnih materialov in z različnimi stopnjami toplote, med katerimi boste zagotovo našli nekaj zase. Da bi vam nakup nove odeje čim bolj olajšali, pa smo za vas pripravili tudi nekaj nasvetov za izbiro prešite odeje.

Je čas za stilsko osvežitev vaše spalnice? Preverite tudi našo ponudbo posteljnine in prevlek za odeje.

Izbira prešite odeje

Stopnje toplote

3 izdelkov

Dober spanec je ključnega pomena za zdravo življenje. Da boste spali bolje, izberite prešito odejo in vzglavnik, ki vam bosta zagotavljala udoben nočni počitek. Na trgu danes obstaja široka ponudba prešitih odej, ki se med seboj razlikujejo po velikosti, toplini, mehkobi in materialu. Za vas smo zato pripravili nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro in nakup nove odeje.

mömax prednosti

Prešite odeje mömax

  • Prešite odeje različnih dimenzij: 135x200, 140x200, 140x220, 195x200 in 200x200 cm,
  • udobno spanje v vseh letnih časih: poletne odeje, zimske odeje in celoletne odeje,
  • pestra izbira različnih naravnih in umetnih polnil,
  • prešite odeje za alergike,
  • seti prešite odeje in vzglavnika po ugodnih cenah.
Dvojna prešita odeja
Poletna prešita odeja mömax

Najboljša prešita odeja

Kako izbrati pravo odejo?

Pri izbiri prešite odeje upoštevajte predvsem velikost in toploto odeje, pa tudi vaše želje in morebitne alergije.

Kako velika naj bo prešita odeja? Da vam bo med spanjem kar najbolj udobno, izberite odejo, ki je nekoliko večja od vaše postelje. Za enojno posteljo (90x200 cm) boste potrebovali prešito odejo v velikosti 135x200 cm ali 140x200 cm, medtem ko bo za francosko posteljo (140x200 cm) najboljša izbira prešita odeja dimenzije 200x200 cm. Večja prešita odeja je sicer primerna tudi za zakonsko posteljo (180x200 cm), a je v primeru, ko želite več udobja, bolje izbrati dve manjši prešiti odeji. Velikosti vaše prešite odeje naj ustreza tudi velikost posteljnine.

Kako topla naj bo prešita odeja? Pred nakupom nove odeje najprej razmislite o temperaturi v vaši spalnici in letnem času, v katerem boste prešito odejo uporabljali. Poleg tega upoštevajte tudi, ali vas ponoči rado zebe ali pa ste med tistimi, ki jim je med spanjem pogosto vroče. Pri mömaxu boste našli tako poletne odeje in odeje za zimo kot tudi odeje, ki so primerne za celoletno uporabo. Da bo izbira prave odeje za vas čim lažja, si oglejte naš sistem stopenj toplote prešitih odej.

Toplina odeje je odvisna tudi od njene debeline, vendar debelejša odeja ni nujno najbolj topla. K toplini prešite odeje prispeva predvsem polnilo odeje. V splošnem lahko pri nakupu odeje izbirate med naravnimi in umetnimi polnili. Odeja z naravnim polnilom, na primer odeja iz puha ali perja, lahko zadrži več zraka in je tako pri enaki količini polnila navadno toplejša kakor odeje z umetnimi polnili. Odeje, polnjene z naravnimi materiali, so zato bolj primerne za zimo, poleg tega pa jih odlikuje tudi izredna mehkoba in dobra zračnost.

Odeje z umetnimi polnili so navadno hladnejše od naravnih in tako primernejše za toplejše poletne dni. Prešite odeje, polnjene z umetnimi polnili, so poleg tega dobra izbira za alergike, saj jih lahko peremo pogosteje in pri višji temperaturi.

Lahka poletna odeja iz mikrovlaken

Stopnje toplote

Poletna, zimska ali celoletna odeja?

Ne veste, ali bi se odločili za nakup dveh različno toplih prešitih odej ali pa bi raje uporabljali isto odejo skozi celotno leto? Če je temperatura v vaši spalnici celo leto enaka, izberite celoletno odejo. V nasprotnem primeru pa bo izbira tako poletne kot tudi zimske prešite odeje za vas verjetno boljša izbira. Največja prednost uporabe sezonskih prešitih odej je, da vam bo med spanjem prijetno toplo v vseh letnih časih. Tako se poleti ne boste zbujali premočeni, v mrzlih zimskih nočeh pa vas ne bo zeblo.

Da boste lažje našli primerno odejo zase, v mömaxu za označevanje prešitih odej uporabljamo enostaven sistem petih stopenj toplote. Lahke poletne odeje so tako označene s stopnjo 1, najtoplejše zimske odeje pa s stopnjo 5.

odeje-toplota