Prijava
Prijava
Profil pri mömaxu že imam
Pozabljeno geslo?
Računa pri mömaxu še nimam Registriraj se zdaj
E-novice Poslovne enote

Svetila

Dopolnite videz prostorov v vašem domu z izbiro ustreznih svetil in sijalk. V mömax širokem naboru sodobnih in energetsko varčnih svetil boste našli vse od praktičnih stropnih luči in visečih svetil do trendovskih stoječih svetil in ambientalnih luči za osvetlitev zunanjega prostora. Naj vaši prostori zažarijo v najlepši luči!
6 izdelkov

mömax svetila

Popolna osvetlitev prostorov vašega doma

Ustrezna osvetlitev doma ne zagotavlja le prijetne svetlobe za delo in bivanje, temveč je ključna za naše dobro počutje. Notranja svetila lahko poleg tega služijo tudi kot čudovita dekoracija prostorov v stanovanju.

Od modernih visečih luči pa do praktičnih namiznih svetilk – mömax široka ponudba svetil in luči vas pri nakupu svetil za vaš dom zagotovo ne bo pustila tavati v temi. Pobrskajte po naši spletni trgovini ali pa obiščite najbližjo mömax poslovalnico ter poskrbite, da bo vaš dom zasijal v najlepši luči.

Stoječe in stropne LED luči mömax

mömax prednosti

Svetila za dom po vaši meri

  • Unikatna svetila po ugodnih cenah,
  • široka izbira svetil za vse prostore v stanovanju: luči za kuhinjo in podelementne svetilke, luči za jedilnico, luči za kopalnico, svetila za dnevno sobo, svetila za spalnico, otroška svetila, svetila za hodnik,
  • kakovostna zunanja svetila,
  • luči v različnih stilih: rustikalna, retro in moderna svetila,
  • pestra ponudba žarnic in sijak: LED, halogenske in varčne žarnice.

Popolna osvetlitev bivalnih prostorov

Kako pravilno načrtovati osvetlitev stanovanja?

Svetloba močno vpliva na naše razpoloženje, zato svetujemo, da pred nakupom svetil posebno pozornost posvetite načrtovanju osvetlitve bivalnih prostorov. V splošnem velja, da naj bo svetloba v prostoru prilagojena njegovi funkciji oz. dejavnostim, ki se v njem odvijajo. Pri kuhanju boste tako potrebovali močnejšo luč, medtem ko je za spalnico bolj primerna nežna in diskretna svetloba.

V prostoru kombinirajte različne tipe osvetlitve. Na ta način boste lahko svetlobo in s tem vzdušje v njem prilagodili svojim trenutnim potrebam. V vseh bivalnih prostorih je potrebno zagotoviti splošno osvetlitev, ki bo zagotavljala dovolj svetlobe za opravljanje vsakodnevnih dejavnosti. To vlogo običajno prevzame močna stropna ali viseča svetlika. Dobra splošna osvetlitev je še posebej pomembna, če iščete način za osvetlitev temnega stanovanja z malo okni.

Splošno osvetlitev kombinirajte z različnimi ambientalnimi svetilkami, kot so stoječa in stenska svetila ter različne dekorativne luči. Ambientalna osvetlitev je običajno bolj umirjena in služi ustvarjanju prijetnega vzdušja ter razbijanju monotonosti splošne razsvetljave prostora.

Celotna ponudba notranjih svetil
Moderne viseče luči mömax

Izbira prave sijalke

LED-sijalke ali varčne žarnice?

LED-svetila veljajo za osvetlitev prihodnosti. Glavni prednosti LED-sijalk sta predvsem majhna poraba energije in dolga življenjska doba. »Ledice« namreč porabijo do kar 85 % manj energije od klasičnih žarnic, kar seveda pomeni tudi nižji račun za elektriko. LED-sijalka ima poleg tega zelo dolgo življenjsko dobo. Od nje lahko pričakujemo tudi do 30.000 ur delovanja, kar pomeni da bi LED-žarnica lahko neprekinjeno gorela več kot 3 leta!

Varčne žarnice so sicer bolj vzdržljive od klasičnih žarnic in cenejše od LED-sijalk, vendar imajo v primerjavi z »ledicami« krajšo življenjsko dobo, porabijo pa tudi več energije. Dodatna pomanjkljivost varčnih žarnic je, da se taka žarnica dolgo ogreva, zato polno svetilnost doseže šele po nekaj minutah. Ker varčne žarnice vsebujejo živo srebro, niso primerne za uporabo v otroških sobah.

Celotna ponudba žarnic in sijalk
Unikatne LED luči

Barvna temperatura

Kakšna naj bo barva svetlobe v našem domu?

Pri izbiri sijalke bodite pozorni tudi na barvo svetlobe. Pojem »barvna temperatura« označuje razmerje med toplimi in hladnimi toni, ki jih oddaja sijalka. Meri se v Kelvinih (K), pri čemer velja, da višja kot je vrednost, hladnejša je svetloba sijalke. Sijalke, ki imajo manj kot 3500 K, tako oddajajo toplo svetlobo, medtem ko sijalke z več kot 3500 K svetijo s hladno svetlobo.

Na splošno velja, da je toplejša svetloba bolj prijazna očem in poskrbi za prijetno vzdušje v prostoru. Sijalke s toplo belo svetlobo so zato najbolj primerne za osvetlitev dnevne sobe, spalnice ali kuhinje. V nasprotju s tem hladno bela svetloba na nas deluje poživljajoče, zaradi česar se jo največkrat uporablja za osvetlitev pisarne in ostalih delovnih prostorov. Vaša svetilka za nočno omarico naj torej sveti toplo, medtem ko se je pri izbire namizne svetilke bolje odločiti za hladnejšo svetlobo.


Zunanja svetila

Od stenske luči na senzor pa do solarne vrtne svetilke

Pri nakupu svetil ne pozabite na osvetlitev zunanjosti hiše. Osvetlitev zunanjih stopnic s senzorjem gibanja bo poskrbela za varnost in odganjala nepridiprave, lampijoni za vrt ali dekorativna osvetlitev terase pa bosta ustvarila prijetno vzdušje ob poletnih večerih na prostem.

Pred nakupom zunanjih svetil vedno preverite, če mora biti svetilka za svoje delovanje priklopljena na električno omrežje. Kadar to ni mogoče, so dobra rešitev svetilke na sončne celice. Izberete pa lahko tudi zunanja LED-svetila na baterije. LED-svetilke zagotavljajo dobro svetilnost, poleg tega pa imajo nizko porabo, zato vam bodo služile dolgo časa.

Celotna ponudba zunanjih svetil
Zunanje luči mömax