Prijava
Prijava
Profil pri mömaxu že imam
Pozabljeno geslo?
Računa pri mömaxu še nimam Registriraj se zdaj
E-novice Poslovne enote

Tekstil za spalnice

mömax prevleka za prešito odejo in vzglavnik v zeleni in sivi barvi

Vzglavniki

Dober vzglavnik pomembno prispeva h kakovosti našega spanca. Med spanjem nam namreč zagotavlja oporo za vrat in s tem ohranja hrbtenico v pravilnem položaju. Pri mömaxu lahko izbirate med različnimi vzglavniki, ki se med seboj razlikujejo po velikosti, obliki in vrsti polnila. Kateri vzglavnik bo najboljši za vas, pa je odvisno predvsem od vaših preferenc, spalnega položaja in morebitnih zdravstvenih težav.

Kateri vzglavnik torej izbrati? Za pomoč pri izbiri vzglavnika preberite naše nasvete ali pa obiščite najbližjo mömax poslovalnico, kjer vam bodo naši svetovalci z veseljem priskočili na pomoč.

Izbira vzglavnika

Polnila

1 izdelkov

Kvaliteten vzglavnik je poleg ustreznega ležišča osnova za dober spanec. Pred nakupom novega vzglavnika si moramo zato vzeti čas in premisliti, kaj nam ustreza. Izbira idealnega vzglavnika pa ni povsem enostavna in je odvisna od različnih dejavnikov, kot so položaj spanja, morebitne alergije in bolečine v vratu ter seveda naše želje. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro in nakup vzglavnika.
Vzglavnika iz perja v dveh različnih dimenzijah

mömax prednosti

Široka izbira vzglavnikov po najboljših cenah

  • Pestra ponudba vzglavnikov različnih trdot, primernih za različne spalne položaje,
  • širok izbor standardnih in posebnih dimenzij vzglavnikov: 70x90, 50x70, 40x80, 40x60, 40x40 in več,
  • seti prešite odeje in vzglavnika po ugodnih cenah,
  • različna naravna in umetna polnila: vzglavniki iz perja, puha, bombaža, umetnih materialov,
  • vzglavniki za potovanje.
Posteljnina v modri in sivi barvi in vzglavniki različnih dimenzij

Izbira vzglavnika

Pravi vzglavnik za vaš spalni položaj

Pred izbiro vzglavnika najprej pomislite, v kakšnem položaju običajno spite. Za različne spalne položaje so primerne različne trdote in višine vzglavnikov. Pri iskanju ustreznega vzglavnika tako pazite predvsem na to, da vam ta v vašem najljubšem spalnem položaju nudi potrebno oporo za glavo in tako ohranja hrbtenico v njeni naravni legi. Obenem pa naj bo vzglavnik dovolj udoben, da vam bo med spanjem prijetno.

Dobra izbira za vse spalne položaje so vzglavniki, pri katerih lahko sami prilagajate količino polnila. Višino in trdoto vzglavnika boste tako lahko popolnoma prilagodili svojim potrebam.

Izbira vzglavnika glede na položaj spanjaSpanje na trebuhu

Če običajno spite na trebuhu, boste potrebovali vzglavnik, ki bo poskrbel, da bo vaša glava poravnana z naravno linijo hrbtenice. Previsok vzglavnik v tem položaju poveča pritisk na vrat, posledica pa so lahko različne bolečine v hrbtenici. Vzglavnik za spanje na trebuhu naj bo zato nizek in mehkejši.Spanje na boku

Za ta položaj priporočamo srednje trd vzglavnik, ki naj bo nekoliko višji kot za spanje na trebuhu. Vzglavnik za spanje na boku mora zapolniti prostor med ušesom in notranjim delom rame in tako ustrezno podpreti vratna vretenca. Pri nas boste našli tudi posebne podolgovate vzglavnike, izdelane posebej za spanje na boku.Spanje na hrbtu

Večinoma spite na hrbtu? Potem izberite vzglavnik srednje trdote in debeline, ki pa naj ne bo previsok. Ustrezen vzglavnik za spanje na hrbtu mora podpirati vratni predel in vrat med spanjem ohranjati v njegovi naravni legi. Dobra izbira za spanje v tem položaju je tudi anatomski vzglavnik iz spominske pene.


Materiali

Naravno ali umetno polnilo?

Na trgu danes najdemo vzglavnike s polnilom iz najrazličnejših materialov, tako naravnih kot tudi umetnih. Posebej priljubljeni so vzglavniki, polnjeni z naravnimi materiali, kot sta denimo perje in puh. Za vzglavnike iz naravnih materialov je značilno, da so fleksibilni, koži prijazni in prijetni na dotik. Poleg tega jih odlikuje tudi izredna zračnost in dobra vpojnost vlage, zato so takšni vzglavniki dobra izbira za tiste, ki se med spanjem veliko potijo.

Za astmatike in alergike so primerni predvsem vzglavniki z umetnimi polnili, kot sta na primer poliester ali mikrovlakna. Vzglavnike iz umetnih vlaken lahko namreč peremo pogosteje in pri višji temperaturi, zato preprečujejo razvoj pršič in s tem draženje dihal.

Polnila za vzglavnike

mömax spletna trgovina

Le klik do boljšega spanca

Je napočil čas za nov vzglavnik? V mömax spletni trgovini vas čaka pestra ponudba vzglavnikov in ostalega tekstila za spalnice po ugodnih cenah. Poleg široke izbire klasičnih vzglavnikov različnih dimenzij in iz različnih materialov boste tu našli tudi potovalne vzglavnike, ki vam bodo olajšali daljša potovanja in letalske lete.

Še vedno ne veste, kateri vzglavnik kupiti? Obiščite najbližjo mömax poslovalnico, kjer boste s pomočjo naših strokovnjakov za spanje zagotovo našli pravi vzglavnik za vas.