Vračila blaga, kupljenega v spletni trgovini mömax

Pravica do odstopa od pogodbe spletnega nakupa (Obr. IOP)

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe.

Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne:
 

  • pri prodajni pogodbi: »ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik,«
  • pri pogodbi v zvezi z dostavo blaga, ki sestoji iz več pošiljk ali kosov: »ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnji pošiljki ali kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.«


Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje LES-MMS trgovska družba d.o.o., Cesta na Bokalce 40, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: podjetje), e-pošta: [email protected], telefon: 080 88 76, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom poslanim po pošti ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni Obrazec za vračilo blaga.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe spletnega nakupa

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je dogovorjeno drugače (potrošnik je zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva) ali v kolikor zaradi njegove narave plačila ni mogoče zagotoviti z enakim plačilnim sredstvom. Podjetje lahko zadrži plačilo v primerih in v rokih določenih z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Potrošnik blago vrne ali izroči na naslov podjetja brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.

Potrošnik blago vrne na lastne stroške.

Izdelke iz programa pohištva lahko kupec vrne po pošti na naslov:

mömax spletna trgovina
Maribor Hoče
Miklavška cesta 63
2311 Hoče


Izdelke iz spremljajočega programa lahko kupec vrne po pošti na naslov:

mömax spletna trgovina
Maribor
Tržaška cesta 33
2000 Maribor

Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

Reklamacije

Prosimo vas, da ob uveljavljanju reklamacije priložite Obrazec za vračilo blaga, ki bo občutno skrajšal čas obdelave vaše reklamacije. Izpolnjen obrazec skupaj s fotografijami poškodb oz. pomanjkljivosti izdelka pošljite na [email protected]. V sporočilu čim bolj podrobno opišite vrsto napake. Reklamiran del lahko tudi označite na navodilih za sestavljanje izdelka ter jih priložite vašemu sporočilu.

Ko prejmemo vaše sporočilo, vas bomo obvestili o nadaljnjih korakih. V primeru potrjene reklamacije blaga lahko izdelke vrnete brezplačno.
Imate dodatna vprašanja o vračilih izdelkov?
Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja naših strank.
Na pogosta vprašanja