Prijava
Prijava
Profil pri mömaxu že imam
Pozabljeno geslo?
Računa pri mömaxu še nimam Registriraj se zdaj
E-novice Poslovne enote

Hygge

Beseda hygge prihaja iz danščine in opisuje trenutke udobja in zadovoljstva. Hygge je vse, kar nas navdaja s prijetnimi občutki – od skodelice toplega čaja na mrzel zimski večer do druženja z tistimi, ki jih imamo radi. Umetnost srečnega življenja po dansko pa se kaže tudi v tem, kako Danci opremljajo svoje domove.

Za slog hygge so značilni drobni detajli, svetel les in pomirjujoče barve, med katerimi prevladujejo predvsem pastelni barvni odtenki. Gre za slog opremljanja, ki je minimalističen ter hkrati oseben in topel. Poglejte, kako lahko občutek hygge enostavno ustvarite tudi pri sebi doma.


hotspot-4534570
Občutki, ki nas delajo srečne ...

Jedilnica

Besedo hygge bi lahko najbolj enostavno prevedli kot udobje. Uredite svojo jedilnico v hygge stilu in jo spremenite v prijeten in domačen ambient. Prižgite nekaj sveč, z drobnimi dodatki popestrite jedilno mizo in se prepustite uživanju ob dobri hrani v družbi družine in prijateljev.
teaser_0219_hygge_neu1
Esstisch bei Ihren mömax


teaser_arbeitsplatz1_hygge
teaser_arbeitsplatz2_hygge

Pisarna

Filozofija hygge nas spodbuja, da uživamo v majhnih stvareh. Pomeni iskanje lepega v ritmu vsakdanjega življenja, v naših navadah in ritualih. Danes večino svojega dneva preživimo v pisarnah, zato je pomembno, da urejanju delovnega prostora posvetimo vsaj toliko pozornosti kot ostalim delom doma. Pisarna naj bo prostor za kreativnost – popestrite jo z rastlinami in dodatki po svojem okusu, ne pozabite pa niti na primerno svetlobo.


hotspot-4534317
Hygge pomeni preprostost ...

Dnevna soba

Danci vedo, da za prijetno dnevno sobo ni potrebno veliko. Ne potrebujemo prekipevajoče denarnice in dragih dizajnerskih kosov pohištva – dovolj je nekaj malih stvari, ki v nas vzbudijo prijeten občutek. Prižgite par svečk ter okrasite svoj kavč z mehkimi blazinami in puhastimi odejami. Vzemite si trenutek zase ali pa na obisk povabite ljudi, ki so vam blizu.
Wohnzimmer Hygge bei mömax
Hygge Thema bei mömax


hotspot-4534673

Spalnica

Vaš cilj pri opremljanju spalnice naj bo topel in harmoničen ambient, v katerem se lahko popolnoma sprostite. To lahko enostavno dosežete že s pohištvom v barvi lesa in pomirjujočimi pastelnimi odtenki. Ne pozabite pa niti na drobne detajle, ki bodo v vas pričarali prijeten občutek, da je vse tam, kjer mora biti.


Vnesite hygge v svoj dom