Vzglavniki

accessibility.listing.screenReader.filterbar

32 izdelki

32 izdelki

Vzglavnik Vegandown

Premium Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
namesto € 49,95**
€ 29,95
Vzglavnik Vegandown - bela, Konvencionalno, tekstil (70/90cm) - Premium LivingVzglavnik Vegandown - bela, Konvencionalno, tekstil (70/90cm) - Premium Living
-40% POPUST
Število prikazanih izdelkov: 32 od 32

Kako izbrati idealni vzglavnik?

Kvaliteten vzglavnik je poleg ustreznega ležišča osnova za dober spanec. Pred nakupom novega vzglavnika si moramo zato vzeti čas in premisliti, kaj nam ustreza.

Izbira idealnega vzglavnika pa ni povsem enostavna in je odvisna od različnih dejavnikov, kot so položaj spanja, morebitne alergije in bolečine v vratu ter seveda naše želje.

Zate smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki ti bodo olajšali izbiro in nakup vzglavnika.

Široka izbira vzglavnikov po najboljših cenah

  • Pestra ponudba vzglavnikov različnih trdot, primernih za različne spalne položaje,
  • širok izbor standardnih in posebnih dimenzij vzglavnikov: 70x90, 50x70, 40x80, 40x60, 40x40 cm in več,
  • seti prešite odeje in vzglavnika po ugodnih cenah,
  • različna naravna in umetna polnila: vzglavniki iz perja, puha, bombaža, umetnih materialov,
  • vzglavniki za potovanja.
Unterschiedliche Formate: Kopfkissen von mömax

Pravi vzglavnik za tvoj spalni položaj

Pred izbiro vzglavnika najprej pomisli, v kakšnem položaju običajno spiš. Za različne spalne položaje so primerne različne trdote in višine vzglavnikov.

Pri iskanju ustreznega vzglavnika pazi predvsem na to, da ti ta v tvojem najljubšem spalnem položaju nudi potrebno oporo za glavo in tako ohranja hrbtenico v njeni naravni legi. Obenem pa naj bo vzglavnik dovolj udoben, da ti bo med spanjem prijetno.

Dobra izbira za vse spalne položaje so vzglavniki, pri katerih lahko sami prilagajamo količino polnila. Višino in trdoto vzglavnika lahko tako popolnoma prilagodimo svojim potrebam.
Izbira vzglavnika glede na položaj spanja
Preskoči odsek

Spanje na trebuhu

Če običajno spiš na trebuhu, boš potreboval/a vzglavnik, ki bo poskrbel, da bo tvoja glava poravnana z naravno linijo hrbtenice. Previsok vzglavnik v tem položaju poveča pritisk na vrat, posledica pa so lahko različne bolečine v hrbtenici. Vzglavnik za spanje na trebuhu naj bo zato nizek in mehkejši.

Spanje na boku

Za ta položaj priporočamo srednje trd vzglavnik, ki naj bo nekoliko višji kot za spanje na trebuhu. Vzglavnik za spanje na boku mora zapolniti prostor med ušesom in notranjim delom rame in ustrezno podpreti vratna vretenca. Pri nas najdeš tudi posebne podolgovate vzglavnike, izdelane posebej za spanje na boku.

Spanje na hrbtu

Večinoma spiš na hrbtu? Potem izberi vzglavnik srednje trdote in debeline, ki pa naj ne bo previsok. Ustrezen vzglavnik za spanje na hrbtu mora podpirati vratni predel in vrat med spanjem ohranjati v njegovi naravni legi. Dobra izbira za spanje v tem položaju je tudi anatomski vzglavnik iz spominske pene.

Naravno ali umetno polnilo?

Na trgu danes najdemo vzglavnike s polnilom iz najrazličnejših materialov, tako naravnih kot tudi umetnih. Posebej priljubljeni so vzglavniki, polnjeni z naravnimi materiali, kot sta denimo perje in puh. Za vzglavnike iz naravnih materialov je značilno, da so fleksibilni, koži prijazni in prijetni na dotik. Poleg tega jih odlikuje tudi izredna zračnost in dobra vpojnost vlage, zato so takšni vzglavniki dobra izbira za tiste, ki se med spanjem veliko potijo.

Za astmatike in alergike so primerni predvsem vzglavniki z umetnimi polnili, kot sta na primer poliester ali mikrovlakna. Vzglavnike iz umetnih vlaken lahko namreč peremo pogosteje in pri višji temperaturi, zato preprečujejo razvoj pršič in s tem draženje dihal.
Die passende Füllung für Ihre Bettwaren finden Sie bei mömax.

Le klik do boljšega spanca

Je napočil čas za nov vzglavnik?

V mömax spletni trgovini te čaka pestra ponudba vzglavnikov in ostalega tekstila za spalnice po ugodnih cenah. Poleg široke izbire klasičnih vzglavnikov različnih dimenzij in iz različnih materialov boš tu našel/a tudi potovalne vzglavnike, ki ti bodo olajšali daljša potovanja in letalske lete.

Še vedno ne veš, kateri vzglavnik kupiti? Obišči najbližjo mömax poslovalnico, kjer boš s pomočjo naših strokovnjakov za spanje zagotovo našel/a pravi vzglavnik.