Namizna svetila

accessibility.listing.screenReader.filterbar

58 izdelki

58 izdelki
Freddy_veliki_VSI02-4-a60
Freddy_veliki_VSI02-4-aKatalogi
Freddy_veliki_VSI02-4-a60
Število prikazanih izdelkov: 58 od 58

Vsestranska namizna svetila za delo in življenje

Namizna svetila so zaradi svoje prenosljivosti in prilagodljivosti idealna za različne prostore in namene.

Ne glede na to, ali osvetljujejo pisalno mizo »bistrim glavam«, spremljajo zadnje strani v romanu na nočnih omaricah ali kot stilen magnet za poglede poudarijo komodo: z ljubkimi mömaxovimi namiznimi svetilkami boš v vsakem prostoru ustvaril/a popolno vzdušje za dobro počutje ali delo.

Že veš kakšno bi želel/a imeti?

Namizne svetilke: velika izbira malih dodatkov

Naj gre za svetle trenutke ob pisalni mizi, prijetno udobno vzdušje v dnevni sobi ali »klasično uporabo« poleg postelje v obliki svetilke za nočno omarico: namizna svetila ustvarijo majhne otoke svetlobe za mojstrsko osvetlitev posameznih predelov.

➔ Prav tako ti bo prihranjena nadležna montaža, saj za namizne lučke velja: namesti, vklopi in že je tu luč.

Poleg raznolikega dizajna marsikatera namizna lučka, predvsem tista za pisalno mizo, prepriča tudi s praktičnimi dodatnimi funkcijami, kot so:
  • stikalo na dotik za nastavitev svetlosti,
  • fleksibilno nastavljivo podnožje,
  • vrtljiva in premična glava za idealno usmeritev svetlobe ali 
  • svetilka s sponko, ki jo lahko povsem enostavno namestiš povsod tam, kjer jo trenutno potrebuješ.
Velik del podnožij in senčnikov za namizno svetilko lahko med seboj poljubno kombiniraš v pisan komplet – in tako ustvariš povsem osebno namizno svetilko.

Vrste namiznih svetilk

Sparsam und trotzdem extravagant, das vereinen LED-Lampen bei mömax.


Namizne svetilke za vse bivalne prostore

Brez stilnih namiznih svetilk na komodah, mizicah ali regalih bi bilo vzdušje v bivalnih prostorih le pol toliko udobno in prijetno.

Namizne svetilke pa ne polepšajo prostora le kot dekoracija, temveč s svetlobo poskrbijo tudi za popolno vzdušje: ob vsakem delu dneva in vsaki aktivnosti.

V mömaxu nudimo široko izbiro LED namiznih svetilk, s katerimi lahko prilagajaš barvo in jakost svetlobe. Prav tako so okolju prijaznejše.
nachttischlampe-tischleuchte-holz-opalglas.pngSvetilke za na nočno omarico za nočne urice

Za večerno branje izberi svetilko za nočno omarico, pri kateri svetla svetloba pada neposredno na knjigo.

Če želiš ustvariti prijetno udobno vzdušje in svoje telo pripraviti na spanec, pa bo bolj primerna svetilka za nočno omarico, ki nima tako močne svetlobe.

Želiš oboje? Potem bo prava izbira svetilka za nočno omarico z zatemnilnim stikalom.
Höhenverstellbare Schreibtischlampe in Weiß und Schwarz aus Metall von mömax.


Namizne svetilke za pisalno mizo

Če imaš doma pisalno mizo za delo, učenje ali ustvarjanje, potem na njej ne sme manjkati primerna osvetlitev.

Namizne svetilke za pisalno mizo mečejo svetlobo neposredno na delovno površino, imajo idealno svetilnost in so poleg tega pogosto tudi nastavljive po višini ali vrtljive.

Tako boste lahko skoncentrirano in učinkovito delal/a.
klemmleuchte-schwarz-flexibel-beleuchtung-arbeitsleuchte.pngSvetilke s sponko za fleksibilno osvetlitev

Fleksibilne svetilke s sponko se lahko s pomočjo podnožja s sponko povsem enostavno pritrdijo na robove miz, regale ali postelje.

Njihova prilagodljivost in prenosljivost jih naredita idealne za branje, delo ali druge dejavnosti, kjer je potrebna koncentrirana svetloba.

Njihov senčnik je pogosto oblikovan kot reflektor, kar omogoča natančno usmerjeno svetlobo – kjer koli jo že dodatno ali trenutno potrebuješ.
Preskoči odsek

Nasveti za osvetlitev delovne sobe

Če te ob pisalni mizi vedno znova mučijo glavobol, pekoče oči ali utrujenost, potem to mogoče ni nujno povezano z nalogami, ki jih moraš opraviti, ali obsegom dela.

Problem je pogosto le v napačni osvetlitvi.

Idealna svetloba na delovnem mestu namreč pomembno prispeva k produktivnosti in dobremu počutju. mömax pozna rešitev – preveri sam/a!

Nasveti za boljšo osvetlitev delovne sobe:​
  • V delovni sobi je najbolj primerna kombinacija posredne in neposredne svetlobe: stoječa svetila z navzgor usmerjeno svetlobo poskrbijo za splošno osvetlitev prostora, namizna svetila na pisalni mizi pa za natančno usmerjen in svetel svetlobni otok. To spodbuja skoncentrirano delo in razbremeni oči pri branju.
  • Pri tem moraš nujno preprečiti neposredno bleščanje in odboje svetlobe. Še posebej na računalniškem zaslonu ne bi smelo odsevati nič, svetloba pa se ne bi smela odbijati.
  • Pazi, da tvoja namizna lučka na pisalni mizi ne meče senc. Zlato pravilo je: pri desničarjih naj stoji na levi strani in obratno. Svetilke s sponko lahko povsem enostavno in fleksibilno prestaviš drugam.
  • Pri namizni LED svetilki lahko v skladu s potrebami nastaviš barvno temperaturo. Kot optimalno barvo svetlobe za delovno mesto priporočamo tako imenovano univerzalno belo, ki pripomore k dolgemu, skoncentriranemu delu.
Lampa sto?owa

Namizna svetila z zatemnitvijo za menjavo vzdušja

Pogosto se nam ob različnih delih dneva svetloba zdi presvetla ali pretemna.

Da bi lahko enostavno regulirali jakost svetlobe in tako s svetlobo poskrbeli za prijetno vzdušje, boš v mömaxu našel/a veliko izbiro namiznih lučk oz. svetilk, ki imajo možnost reguliranja svetlosti.

Pozor: namizna svetila v nobenem primeru ne smemo prekriti s krpo, da bi tako dosegli zatemnitev, ker se na ta način lahko pregrejejo.