Nisi prepričan/a kakšno ponev izbrati?
Ponve so nepogrešljiv pripomoček za vsakega kuharja, saj omogočajo pripravo številnih okusnih jedi – od hrustljavih palačink in sočnih zrezkov do eksotičnih wok jedi in bogatih enolončnic.
✔️ KLASIČNA PONEV ZA PEČENJE (za pečenje, dušenje, praženje in cvrtje)
Klasično ponev imamo doma skoraj vsi. Je vsestranska in primerna za vsakodnevno uporabo – od enostavnih jutranjih omlet do bogatih večerij s prijatelji.
Klasične ponve ohranjajo stabilno temperaturo, ki omogoča enakomerno in počasno kuhanje.
✔️ ŽAR PONEV (za ljubitelje sočnih zrezkov in hrustljave zelenjave)
Uživaj v bogatih in intenzivnih okusih, ki jih lahko dosežeš le s peko na žaru.
Žar ponve omogočajo pripravo okusnih jedi s hrustljavo skorjico, aromatičnim dimom in sočnimi okusi ne glede na vremenske razmere ali letni čas. Nekatere žar ponve imajo posebno rebrasto površino, ki omogoča, da odvečna maščoba odteče proti robovom ponve.
✔️ PONEV ZA PALAČINKE (za ljubitelje slastnih okroglih poslastic)
Z uporabo ponve za palačinke lahko vsak dan uživamo v sveže pripravljenih in sočnih palačinkah, ki nas vedno znova razveselijo z bogatimi in privlačnimi okusi.
Ponve za palačinke imajo ravno površino in nizek rob, kar omogoča enostavno obračanje palačink med peko. Tako lahko dosežemo popolno zlatorjavo barvo na obeh straneh, ne da bi se palačinke prijemale na površino.
✔️ PONEV ZA RIBE (za ljubitelje morskih dobrot)
S ponvijo za ribe boš lahko pripravil/a slastne, sočne in okusne ribje jedi, ki bodo razveselile tvoje brbončice in zadovoljile želje vsakega gurmana.
Ponev za ribe je oblikovana tako, da omogoča njihovo optimalno pripravo. Ena od ključnih značilnosti ponv za ribe je, da so okrogle ali ovalne oblike, kar omogoča enostavno polaganje ribjih filejev ali zrezkov brez potrebe po rezanju.
✔️ VOK (za ljubitelje azijske kuhinje)
Vok se uporablja za pripravo različnih jedi, predvsem iz azijske kuhinje. Gre za globoko in široko kuhinjsko posodo z zaobljenimi robovi, ki omogoča hitro praženje, cvrtje, dušenje, vrenje in mešanje sestavin na visokih temperaturah.
Ne glede na to, ali pripravljaš meso, zelenjavo, testenine ali morske sadeže, vok bo tvoj zvesti sopotnik na kulinaričnih poteh.
Poleg navedenih poznamo tudi ponev za dušenje in ponev za serviranje z dvema ročajema in visokim robom.