Zavese

Preskoči odsek

Najlepše zavese za tvoj dom

Zavese, roloji, žaluzije in pliseji so nepogrešljiv element v vsakem domu, saj ne le da omogočajo zasebnost in varovanje pred nepotrebnimi pogledi od zunaj, temveč tudi igrajo ključno vlogo pri oblikovanju in dekoraciji prostora.

Obstaja širok nabor materialov, vzorcev in stilov zaves, ki omogočajo, da se prilagodijo različnim okusom in potrebam. Zavese lahko dodatno opremimo s senčili ali zatemnitvenimi materiali, ki omogočajo prilagajanje svetlobe v prostoru.


Nisi prepričan/a kakšne zavese izbrati? ➞ mömax vodnik po zavesah

accessibility.listing.screenReader.filterbar

377 izdelki

377 izdelki

Dvojni Rolo Thomas

Modern Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
namesto € 22,95**
€ 15,99
Dvojni Rolo Thomas - bela, umetna masa/tekstil (70/160cm) - Modern Living
-30% POPUST

Dvojni Rolo Thomas

Premium Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
namesto € 19,99**
€ 12,99
Dvojni Rolo Thomas - črna, umetna masa/tekstil (60/160cm) - Premium LivingDvojni Rolo Thomas - črna, umetna masa/tekstil (60/160cm) - Premium Living
-35% POPUST

Dvojni Rolo Thomas

Premium Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
namesto € 32,95**
€ 19,99
Dvojni Rolo Thomas - bela, umetna masa/tekstil (90/210cm) - Premium Living
-39% POPUST

Dvojni Rolo Thomas

Premium Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
namesto € 25,95**
€ 17,99
Dvojni Rolo Thomas - bela, umetna masa/tekstil (80/160cm) - Premium Living
-30% POPUST

Dvojni Rolo Thomas

Premium Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
namesto € 19,99**
€ 12,99
Dvojni Rolo Thomas - siva, umetna masa/tekstil (60/160cm) - Premium LivingDvojni Rolo Thomas - siva, umetna masa/tekstil (60/160cm) - Premium Living
-35% POPUST

Dvojni Rolo Thomas

Premium Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
namesto € 32,95**
€ 19,99
Dvojni Rolo Thomas - črna, umetna masa/tekstil (90/210cm) - Premium Living
-39% POPUST
Več barvNa voljo je več barv
namesto € 17,99**
€ 13,99
  • Končana Zavesa Diane - bela/antracit, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern Living
  • Končana Zavesa Diane - bela/svetlo siva, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern Living
  • Končana Zavesa Diane - krem barve/bela, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern Living
Končana Zavesa Diane - bela/antracit, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern LivingKončana Zavesa Diane - bela/antracit, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern Living
-22% POPUST
Več barvNa voljo je več barv
namesto € 17,99**
€ 13,99
  • Končana Zavesa Diane - krem barve/bela, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern Living
  • Končana Zavesa Diane - bela/antracit, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern Living
  • Končana Zavesa Diane - bela/svetlo siva, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern Living
Končana Zavesa Diane - krem barve/bela, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern LivingKončana Zavesa Diane - krem barve/bela, Romantika, tekstil (140/245cm) - Modern Living
-22% POPUST

Plise Light

Premium Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
€ 22,95
Plise Light - bela, tekstil (50/130cm) - Premium LivingPlise Light - bela, tekstil (50/130cm) - Premium Living

Dvojni Rolo Thomas

Modern Living
Več velikostiNa voljo je več velikosti
namesto € 26,95**
€ 19,99
Dvojni Rolo Thomas - bela, umetna masa/tekstil (90/160cm) - Modern Living
-25% POPUST
Število prikazanih izdelkov: 60 od 377

Vodnik po zavesah: vse informacije o nakupu zaves

Udobnost, zaščita pred pogledi ali zatemnitev – zavese izpolnjujejo veliko nalog, da se lahko v našem domu počutimo prijetno in varno.

Nakup zaves zato ni enostavna zadeva, ki bi jo lahko opravili hitro in mimogrede. Nasprotno, potrebno je skrbno izbrati barvo, vzorec in kroj, da se lahko povsem po želji oblikuje učinek v prostoru. Tudi na vpad svetlobe in zasebnost se da vplivati s stopnjo prosojnosti blaga za zaveso.

Poleg videza je potrebno upoštevati tudi praktične vidike, kot na primer, kako lahko nove zavese montiramo. Sem sodi med drugim tudi odločitev med karniso ali vodilom.

Na to in še mnoga druga vprašanja ti bomo odgovorili v našem vodniku po zavesah!
Verdunkelungsvorhang in Beige von mömax.

1. korak: stopnja prosojnosti

Prvi korak pri nakupu zavese je, da izbereš pravo prosojnost. Kako prosojna bo zavesa, je odvisno predvsem od želene funkcije. Želiš prostor tako podnevi kot tudi ponoči zaščititi pred radovednimi pogledi, te ponoči moti svetloba cestne svetilke ali pa iščeš dekorativen okras za okno?

Prosojno in polprosojno blago se najbolje poda v dnevne in jedilne prostore, medtem ko so gosteje tkane zavese bolj priljubljene v spalnicah in otroških sobah.

Po želji je seveda možno kombinirati tudi več variant zaves med seboj. Klasično se kombinira dve neprosojni ali zatemnitveni stranski zavesi s prosojno ali pol prosojno zaveso. Ponoči lahko stranske dele zagrneš skupaj, medtem ko je podnevi zaščite pred pogledi že dovolj.

Pri kombiniranju zaves ni meja za ustvarjalnost: živahni vzorci na prosojnih zavesah pridejo bolje do izraza, če je na strani enobarvno in neprosojno blago.
Preskoči odsek
Schlaufenvorhang in Weiß mit rosafarbenen Sternen von mömax.

Prosojne

Prosojne zavese so izredno prepustne za svetlobo, zaradi česar delujejo lažje, zračno in prijazno. Primerne so predvsem za majhne temne prostore. Njihov namen je povsem dekorativen, zato so na voljo v še posebno veliko barvah, vzorcih in različicah.
Halbtransparenter Fertigvorhang in Rosa von mömax.

Polprosojne

Polprosojne zavese, imenovane tudi »vmesne« zavese, ne spustijo skozi nobenega radovednega pogleda in (predvsem svetle barve) odbijajo sončno svetlobo. Kljub temu pa še vedno dopuščajo veliko mero svetlobe. Tudi pogleda navzven skoraj ne ovirajo.
Blickdichter Fertigvorhang in Sand von mömax.

Neprosojne

Za zaščito pred pogledi zvečer ali ponoči, ko je znotraj prižgana luč, poskrbijo neprosojne zavese. Večinoma se zagrnejo le zvečer in tako zakrijejo žaluzije, rolo ali okensko steklo. Prostor zaradi tega deluje še posebej udobno in prijetno.
Verdunkelungsvorhang in Altrosa von mömax.

Zatemnitvene

Imaš med spanjem rad/a popolno temo? Potem bodo zatemnitvene zavese prava izbira. Te za svetlobo neprepustne zavese imajo pogosto tudi učinek izolacije pred toploto in mrazom in so zato odlične za spalnico ali otroško sobo.

2. korak: izdelava in načini pritrditve

Način pritrditve zavese na karniso, drog ali vodilo ter gube, ki pri tem nastanejo, imajo velik vpliv na to, kakšen učinek ima zavesa v prostoru. Tudi vzorec ali barvo zavese se lahko zaradi tega povsem drugače zaznava. Kombinirani trak, poznan tudi kot trak za nabiranje zaves, poskrbi za gube z enakomernim in fiksiranim razmakom. Pri univerzalnem traku ali fleksibilnejšem traku za nabiranje zaves je več svobode pri oblikovanju gub.
Preskoči odsek
Detailansicht eines Fertigvorhangs mit Ösen-Befestigung.

Obročki

Pritrditev zavese s pomočjo integriranih obročkov ima moderen učinek in je dokaj nekomplicirana.

S kovinskimi obroči jo lahko namestiš na karniso brez nadaljnjih dodatkov.

Pozor: premer karnise ne sme biti prevelik, da se lahko obročke brez težav premika.

Nasvet vodnika po zavesah: Imaš doma že vodilo za zavese, a si želiš nove zavese z obročki? S kljukicami za obročke to ne bo problem! Obroče se vstavi v obročke, drsnike se potisne v vodilo.
Detailansicht eines Fertigvorhang mit Schlaufen-Befestigung.

Vidne zanke

Zavese s prišitimi zankami lahko, prav tako kot zavese z obročki, v hipu nabereš oz. namestiš na karniso. Primerne so predvsem takrat, kadar želiš poudariti karniso, saj je z blagom ne prekrijejo.

Zavese z vidnimi zankami lahko s pomočjo drsnikov za zanke namestiš tudi na vodilo za zaveso. Pri tej varianti za zavese je velikokrat všit univerzalni trak, tako da se lahko uporabi enostavne drsnike za vodilo za zaveso.  
Detailansicht  eines Fertigvorhang mit verdeckten Schlaufen als Befestigung.

Skrite zanke

Zavese s skritimi zankami so v veliki meri opremljene z všitim univerzalnim trakom.

Prednost tega načina pritrjevanja je, da karnisa izgine za blagom zavese in tako optično da prednost blagu zavese in njegovemu vzorcu.

In ne pozabi: če ima zavesa poleg tega univerzalni trak, jo lahko s pomočjo drsnikov uporabljaš tudi v kombinaciji z vodilom.
Detailansicht eines Fertigvorhang mit Kombiband.

Končana zavesa s kombiniranim trakom

Veliko končanih zaves ima na zadnji strani kombinirani trak. Pri tem načinu pritrjevanja zavese so potrebni drsniki (kot so drsniki s kolescem ali kljukice za nabiranje), ki se vstavijo v kombinirani trak, da se zaveso lahko vpelje v vodilo.

Končni in vmesni zaporni elementi preprečujejo, da bi zavesa pri odgrinjanju in zagrinjanju padla dol ali da bi se naborki oz. gube premikali na neželen način. Kombinirani trak, imenovan tudi trak za zavese, ima poleg tega zanke iz finih niti, tako da se lahko tudi ta varianta zavese namesti na karniso.

3. korak: namestitev

V zadnjem koraku se je potrebno odločiti, ali je boljša izbira karnisa ali vodilo. Od tega je namreč odvisno, kako se zaveso namesti.

Ne glede na to, ali želiš opremljati povsem na novo in želiš izvedeti več o prednostih posameznega načina namestitve ali pa v tvojem domu že imaš karniso ali vodilo in želiš najti ustrezno zaveso zanjo oz. zanj: v našem vodniku po zavesah boš dobil/a pomembne napotke!
Vorhangstangen in Silber und Weiß von mömax.

Karnisa

Preprosta in dekorativna: ti dve lastnosti odlikujeta karniso, ki poudari in dopolni celoten videz prostora in doda estetsko vrednost oknu. Z različnimi dolžinami in izvlečnimi modeli se prilagodi vsakemu oknu. Tudi pri dizajnu je zelo vsestranska: z naravnim lesom, elegantno kovino in vsestransko umetno maso ter variabilnimi zaključnimi deli lahko ustvariš različne videze. Karnise so primerne za  različne vrste zaves:

• zavese z obročki
• zavese z vidnimi in skritimi zankami
• končane zavese s kombiniranim trakom

Celotna ponudba karnis
Mehrläufige Vorhangschiene in Grau von mömax.

Vodilo za zavese

Vodilo za zavese ni primerno le za panelno zaveso, temveč tudi pri majhnem razmaku med stropom in oknom. Za razliko od karnis se lahko pri večtirnih vodilih namesti tudi več zaves. Vodila za zavese se lahko pritrdi tako na steno kot tudi na strop in se jih – s pravimi dodatki – uporabi za različne vrste zaves:

• z vidnimi zankami (z drsniki za zanke)
• zavese z zankami (z vidnimi in skritimi zankami), ki imajo všit univerzalni trak
• panelna zavesa z vodilom za panelno zaveso
• končane zavese s kombiniranim trakom
• zavese z obročki le s kljukicami za obročke

Celotna ponudba vodil za zavese
Razlaga različnih piktogramov pri mömaxu.